Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Sisäistä lämpöä.

 


Viikko sitten kävin paikallisella kirppiksellä ja näin, kun eräs vanhempi nainen latoi tavaroita omaan kirppispöytäänsä. Kun huomasin erikoisen ison maatuska-nuken, joka näytti todella hyväkuntoiselta, nappasin sen heti käsiini.
En heti edes tajunnut, mitä nainen tarkoitti, kun hän sanoi kyseessä olevan termari. Hetken ihmeteltyäni sitä, että normaalisti puinen maatuska olikin muovia, avasin sen ja totesin, että totta myyjä oli puhunut.
Kun kannen avasi, sisältä ei löytynytkään aina vain pienempiä nukkeja, vaan lasinen termospullon sisus ja nuppina ihan aito korkki.
Pulloa on sen kunnosta päätellen käytetty todella vähän, jos ollenkaan. Myyjä kertoi kuitenkin testanneensa, että ainakin vesi oli pysynyt pullossa hyvin kuumana.

Meillä tämä aarre tulee olemaan ainoastaan koristeena, joka on erikoisuutensa vuoksi jotenkin oudon kiehtova. Tämän termarin historiasta, tai iästä minulla ei ole mitään tietoa. Eikä pohjassa olevista kohokuvioista ole ollut apua selvitystyössä. En kyllä tosin ole muutenkaan maatuskojen suhteen asiantuntija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti